Efficiënte kantoorverlichting

Kantoorverlichting is een belangrijke factor binnen de tevredenheid, productiviteit en gezondheid van het personeel. Het is een van de meest eenvoudige manieren om op al deze punten een grote voortgang te boeken. Door middel van kantoorverlichting kan bijvoorbeeld worden gezorgd dat men aanzienlijk productiever is in de avond, en dat is vooral voor kantoorbanen die ook in de avond worden uitgevoerd ontzettend interessant. Binnen de wereld van kantoorverlichting zijn vandaag de dag ontzettend veel verschillende mogelijkheden, en het is allang niet meer vreemd om verschillende soorten verlichting binnen het kantoor met elkaar te combineren.

Voor veel bedrijven komen de kosten van kantoorverlichting al snel voor ruim 35% van de totale stroomkosten te staan. En dat is een gigantisch onderdeel van de kosten die een bedrijf op het gebied van energie moet maken. Het loont daarom dat bedrijven actief op zoek gaan naar mogelijkheden die bijdragen aan het verlagen van de energierekening. Het is tenslotte zonde wanneer er jaar op jaar een gigantische rekening op de mat valt die resulteert in een flinke hap in de totale winst die het bedrijf maakt. En met een groeiend aantal bedrijven en kantoren in Nederland is dit het juiste moment om hier de benodigde veranderingen in aan te brengen.

Soorten kantoorverlichting

Er zijn talloze verschillende soorten kantoorverlichting, welke over het algemeen worden gecombineerd om het beste resultaat binnen het kantoor te verwezenlijken. De meeste interieurdesigners weten hoe zij de kantoorverlichting op een manier met elkaar combineren om prachtige ruimtes samen te stellen. En dat draagt binnen ieder kantoor dan ook bij aan een zeer unieke samenstelling waarin bepaalde elementen van een ruimte een goede focus krijgen. Daarbij moeten de bureaus vanzelfsprekend ook goed worden verlicht, zodat iedereen tot laat in de avond het benodigde werk kan uitvoeren en het bedrijf flinke stappen kan zetten op het gebied van groei.

TL-lampen

Dit is de meest gebruikte kantoorverlichting van de laatste decennia. TL-lampen zijn ontzettend effectief in het verlichten van een grote ruimte. Bovendien maken deze lampen het mogelijk om op een zeer effectieve manier te verlichten, er hoeven niet overal pitjes opgehangen te worden om een ruimte te verlichten. Een interieurdesigner kan door middel van TL-lampen zorgen voor een ideale verlichting binnen een ruimte, waarbij alle medewerkers die in het kantoor werken een goed verlicht bureau hebben.

Gloeilampen

Tegenwoordig zijn gloeilampen niet meer in Nederland verkrijgbaar, toch zijn peertjes in het algemeen nog steeds een uitstekende optie bij het verlichten van kantoorruimtes die wat kleiner zijn. Denk hierbij onder andere aan de toiletten, die vanzelfsprekend ook op een effectieve manier verlicht moeten worden. Peertjes zullen de komende jaren dan ook nog steeds in een groot aantal kantoren terug te vinden zijn, omdat deze een gebruiksvriendelijke manier bieden om bepaalde ruimtes te verlichten.

LED-verlichting

Een trend van de laatste jaren is om LED-verlichting in het kantoor aan te brengen. Dit heeft vooral te maken met het verlaagde verbruik dat LED-verlichting met zich meebrengt. Deze kunnen tot wel 85% minder energie verbruiken dan conventionele verlichting. Het is dan ook een zeer effectieve manier om het bedrijf duurzamer te maken en de energierekening flink te verlagen. Kantoorverlichting waar LED-verlichting een belangrijke rol speelt is ook nog eens prettig voor medewerkers, omdat de frequentie van het licht lager ligt en de ogen hierdoor minder snel moe worden.

Nieuw: LED TL-lampen

Voor kantoren is de komst van LED TL-lampen een zege. Dit type kantoorverlichting is vooral interessant voor locaties waar men een grote ruimte moet verlichten. Net als normale LED-verlichting bieden LED TL-lampen een gigantische besparing op de energierekening. Dit zal er bij veel bedrijven dan ook toe leiden dat zij veel minder geld hoeven uit te geven aan de totale stroomkosten die zij gedurende het jaar maken.

Zonlicht en kantoorverlichting combineren

De ramen in het kantoor bieden de mogelijkheid om de kantoorverlichting gedurende de dag uit te zetten. Zo kunnen al vanuit de basis grote kosten bespaard worden. Zonlicht is bovendien ontzettend belangrijk voor medewerkers, omdat het opnemen van zonlicht bijdraagt aan een productievere dag. Helaas houden de ramen wel UVA-stralen tegen, waardoor er minder gemakkelijk vitamine D in het lichaam aangemaakt kan worden. Interieurdesigners kunnen het kantoorpand zo ontwerpen dat er voldoende zonlicht binnenvalt.

Daarbij kunnen zij door middel van een verlichtingsplan zorgen voor een maximaal effect wanneer zonlicht en kantoorverlichting met elkaar worden gecombineerd. Het is dan ook handig voor interieurdesigners om samen met de eigenaar van het kantoorpand te kijken op welke manier deze twee soorten verlichting op de juiste manier met elkaar gecombineerd kunnen worden, zodat zij de beste ervaring voor de klant kunnen bieden. Het is binnen de wereld van kantoorverlichting allang niet meer vreemd dat zonlicht en licht van LED-verlichting met elkaar gecombineerd worden, dit is een zeer duurzame oplossing waarbij het bedrijf minder energie verbruikt en hiermee ook jaarlijks veel geld kan besparen.